Page 120 of 120 FirstFirst ... 2070110115118119120
Results 2,381 to 2,396 of 2396

Thread: Fate/Stay Night [Realta Nua] - Ultimate Edition

  1. #2381
    Resident straight-male kuutsundere NM64's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Northeast Ohio
    Age
    30
    Posts
    1,952
    Quote Originally Posted by Zero20 View Post
    Hello I found a spelling error in the English translation. This is in the Fate Route. (https://drive.google.com/file/d/12PD...w?usp=drivesdk) (picture of the spelling error.) That's magus's. Although no plural is meant here, a s was added anyway and that's not correct.
    That's not a spelling error as the 's in this case refers to possessive, not plural.

    You know, like saying "Samus's power suit" or the like.


    ----------------------------------------------------------------


    Quote Originally Posted by RinSaber View Post
    So the way I have been trying to download the game, is downloading the installer, and then the mandatory patch, and then going through the the installer. Is that correct, or am I supposed to extract files?
    ...I think you're over-complicating this.

    There are three different ways to do this, but the end result is largely the same:


    ________Option A________

    1. Acquire unmodified Japanese Realta Nua for PC in some manner (last I checked, this was no longer available for purchase even in Japan and required the use of a torrent)

    2. Run the installer, pointing it to the according folders for each route from step 1

    3. Enjoy



    ________Option B________

    1. Via a torrent, acquire a portable pre-assembled copy of Ultimate Edition v0.9.1

    1b. If you need a hint, search for cdda8a7b047a55e55baf38d7b842e886052aa1bd in a search engine (it's actually v0.9.1 despite it claiming to be v0.9.0)

    2. run Fate.exe and enjoy

    Bonus: You can optionally update to the v1.0 beta found in Quibi's signature

    Optional: before launching the VN for the very first time, it can be a good idea to delete the "faterealtanua_savedata" folder to make sure you start fresh with the default settings. And if you don't want the H-content, straight-up just delete the file "patch_h.xp3"



    ________Option C________

    1. Via Google Drive, acquire a portable pre-assembled copy of Ultimate Edition v0.9.0

    1b. hint: /uc?id=1vu-1GURg2UclHMYpJVDGQjMVH_-5O5DH

    1c. if you need a farther hint, consider that all Google Drive URLs begin with "drive.google.com" and are then followed by a slash, that being one of these→ /

    2. Update to v0.9.1 via the patches in the first post, OR update to the latest v1.0 beta via the link in Quibi's signature.

    3. run Fate.exe and enjoy

    Optional: before launching the VN for the very first time, it can be a good idea to delete the "faterealtanua_savedata" folder to make sure you start fresh with the default settings. And if you don't want the H-content, straight-up just delete the file "patch_h.xp3"
    Beast Lair's resident straight-male kuutsundere
    (because just "tsundere" makes people think of "Shana clones" *shivers*)

    Fate/stay night-related extended music loops @ my YouTube channel

  2. #2382
    Quote Originally Posted by Quibi View Post
    Are you using the latest installer from my sig?
    Could you tell me which options of the installer you picked when installing? Choosing a portable install shouldn't add registry files...
    Also, don't forget to apply patches from my sig as well, since the installer installs the old files.
    Firstly, the portable version I meant the prepatched version works.

    Second, installing a portable version from the installer works perfectly.

    Third, I'm using the all absolute latest 1.0 beta stuff that I found in your sig (patches, installers), but I have this issue with all versions of the installer, even 0.9.1 and 0.9.0. And its JUST an issue with the installer.

    Fourth, to clarify, for a non-portable install, no matter which settings I pick, whether I pick all the patches or not, has this issue of the installer "getting stuck" like in the image. Again, its not preventing me from playing since the game is recognized as installed even when I click Cancel on the installer (it appears that the game is in the windows program list and everything), and after patching with the newest patches it works. And again if I install using the portable option or the prepatched torrent version those all work. It's just an issue with that installer not progressing to the prompt of confirming the completion of the install.

  3. #2383
    On day 6 of HF, Shirou remembers the dream he had the night before a few times.
    Even though I'm playing with H scenes and classic text, the cg that popped up was the realta nua vampire one.
    I checked and it seems that this issue only occurs when playing in Japanese.
    Edit: I just got to a scene that shows the worms and they were the realta nua ones. Again, this only affects the Japanese version.
    Last edited by Doubleswee; April 20th, 2021 at 12:19 AM.

  4. #2384
    Switch on the Holy Night Quibi's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Gender
    Male
    Posts
    1,319
    Blog Entries
    1
    @JWayn596 - I see. I think it's a bug, but don't worry. The installation completed successfully. It's just a bug that prevents it from displaying the correct percentage. I'll get around to fixing it.
    @Doubleswee - The switches are only relevant to the English patch. While you can still view the H scenes in Japanese, no text/cg alterations is done in any other scenes. In that sense, playing in Japanese is playing the almost 100% RN version.

  5. #2385
    Quote Originally Posted by Quibi View Post
    @Doubleswee - The switches are only relevant to the English patch. While you can still view the H scenes in Japanese, no text/cg alterations is done in any other scenes. In that sense, playing in Japanese is playing the almost 100% RN version.
    Oh I see. I probably should have realised when Shirou never mentioned his refusal to use alarm clocks...
    I don't think this is mentioned anywhere in the readme though, maybe this could be noted somewhere? Or better, perhaps the switches that only apply to he English patch could be greyed-out when playing in Japanese. Sorry if I'm being ignorant and it actually is made clear somewhere.
    Last edited by Doubleswee; April 20th, 2021 at 10:51 AM.

  6. #2386
    unfortunate new bug, unless im doing something wrong.

    all this is playing on the pc, in windows 10.

    the new patch.xp3 that Quibi rolled out seems to break english translation on the window options, ie. system/display/language/patch/help
    they all have some options in japanese, while others are in english like before. but thats it, otherwise it works fine.

    another thing is that when i get to the "Save Saber or Run with Tohsaka" choice on the third day, and i save saber, when the text fades from white to black, it crashes with a message that says [Member "playVitaOp" does not exist] and links the file as [Saber Route Third Day-07.ks Line: 193]
    Last edited by qlaser; April 20th, 2021 at 08:07 PM.

  7. #2387
    Quote Originally Posted by qlaser View Post
    unfortunate new bug, unless im doing something wrong.

    all this is playing on the pc, in windows 10.

    the new patch.xp3 that Quibi rolled out seems to break english translation on the window options, ie. system/display/language/patch/help
    they all have some options in japanese, while others are in english like before. but thats it, otherwise it works fine.

    another thing is that when i get to the "Save Saber or Run with Tohsaka" choice on the third day, and i save saber, when the text fades from white to black, it crashes with a message that says [Member "playVitaOp" does not exist] and links the file as [Saber Route Third Day-07.ks Line: 193]
    Could you go to Patch->Options->Save troubleshooting data, upload "exception.zip" to https://ttm.sh/ then post the link here?

  8. #2388
    i would love to, which number is that on the list under Patch>Options? mostly everything is in japanese, only 3 options aren't, but they aren't what you are asking

  9. #2389
    Quote Originally Posted by qlaser View Post
    i would love to, which number is that on the list under Patch>Options? mostly everything is in japanese, only 3 options aren't, but they aren't what you are asking
    パッチ(&P)->設定(&O)->トラブルシューティングデータを保存する

  10. #2390
    alright, here's the output of what you directed me to do

    https://ttm.sh/ulH.zip

    i also looked in the folder, and found the exception.zip which occurred at the time of the error

    https://ttm.sh/ulg.zip
    Last edited by qlaser; April 20th, 2021 at 09:02 PM.

  11. #2391
    Hi again! Just reporting something that I feel like is a bug for the most recent release. There is a very noticeable 3 second delay on selecting things and accessing menus. Honestly it might even be 4-5 seconds since I'm pretty lenient and it would take a bit for me to acknowledge an inconvenience.

    Examples include: Starting or loading up a game, Accessing the in-game menu, selecting an option in the in-game menu, activating Auto-Read from the menu, or pressing the keybind for "previous scene"/"next scene".

    It's nothing gameplay breaking, but it freezes controls until the game processes the selection. It does not freeze music or sounds or cursor animations, just the controls. It's noticeable enough to make me feel like the game isn't registering controls so I sometimes accidentally click a selection again right when it loads so the game executes another selection, causing me to, for example, overwrite a save twice.

    I do not have this issue with the portable 0.9.1 installation from nyaa. (or rather, the delay is much lower or nonexistent so I ignore it)

  12. #2392
    Quote Originally Posted by JWayn596 View Post
    Hi again! Just reporting something that I feel like is a bug for the most recent release. There is a very noticeable 3 second delay on selecting things and accessing menus. Honestly it might even be 4-5 seconds since I'm pretty lenient and it would take a bit for me to acknowledge an inconvenience.

    Examples include: Starting or loading up a game, Accessing the in-game menu, selecting an option in the in-game menu, activating Auto-Read from the menu, or pressing the keybind for "previous scene"/"next scene".

    It's nothing gameplay breaking, but it freezes controls until the game processes the selection. It does not freeze music or sounds or cursor animations, just the controls. It's noticeable enough to make me feel like the game isn't registering controls so I sometimes accidentally click a selection again right when it loads so the game executes another selection, causing me to, for example, overwrite a save twice.

    I do not have this issue with the portable 0.9.1 installation from nyaa. (or rather, the delay is much lower or nonexistent so I ignore it)
    I can't replicate this.

    Try selecting a font.
    Open the right click menu and select Config.

    Under "font and text window settings", click Modify.

    Click on the default font (should be "Calibri") then click OK.


    Does the issue still persist afterwards?

  13. #2393
    Well I never changed the settings but here's what my screen looks like.

    https://imgur.com/a/GrWED06



    Could it be related to the "adding registry files" issue I mentioned earlier? I can't think of a reason why it can't access my system fonts or why japanese is just a ? in there.

    EDIT: Okay so switching from high to low quality mode possibly fixes the lag issue

    EDIT 2: Confirmed it's high quality mode that is causing the unresponsiveness. No change with multithredding, fullscreen vs windowed, fps locking, or other settings. However, my config still has the text as it does it the provided screenshot
    Last edited by JWayn596; Yesterday at 11:31 AM.

  14. #2394
    Very minor bug I found.

    https://imgur.com/a/ycx5NrD

    Some of the options in the font and text screen are still in Japanese if you aren't in HD mode.

  15. #2395
    死者 The Dead
    Join Date
    Dec 2020
    Age
    18
    Posts
    6
    Quote Originally Posted by JWayn596 View Post
    Well I never changed the settings but here's what my screen looks like.

    https://imgur.com/a/GrWED06



    Could it be related to the "adding registry files" issue I mentioned earlier? I can't think of a reason why it can't access my system fonts or why japanese is just a ? in there.

    EDIT: Okay so switching from high to low quality mode possibly fixes the lag issue

    EDIT 2: Confirmed it's high quality mode that is causing the unresponsiveness. No change with multithredding, fullscreen vs windowed, fps locking, or other settings. However, my config still has the text as it does it the provided screenshot
    I am getting the exact same issues actually, with the lag as well as with the Kanji besides the fonts.

  16. #2396
    When playing in Japanese, Illiya singing Die Lorelei isn't voiced.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •